Funda, het populaire online platform voor vastgoed, heeft in samenwerking met Van Wijnen, heren 5 architecten en Dingeman Deijs Architects een innovatief woonconcept ontwikkeld genaamd ‘Alles op een rijtje’. Het concept speelt in op de specifieke wensen en behoeften van Nederlandse woningzoekers. Het laat zien dat, op dezelfde oppervlakte, twee keer zoveel woningen gebouwd kunnen worden in vergelijking met traditionele rijtjeswoningen.
‘Alles op een rijtje’ visualiseert hoe woonwijken eruit zouden zien als nieuwbouw zou worden gebaseerd op de vraag van woningzoekers op Funda. Door te bouwen op basis van de lokale vraag kunnen vijf verschillende woningtypen in één rijtje worden gerealiseerd, waaronder woningen voor starters, gezinnen, een- of tweepersoonshuishoudens, wooncollectieven en levensloopbestendige woningen.
Het woonconcept is een directe reactie op de grote mismatch tussen de vraag van woningzoekers en het beschikbare aanbod. Uit funda-gegevens blijkt dat er met name een tekort is aan kleine woningen met een woonoppervlak tot 75 m², terwijl deze het meest in trek zijn. Daarnaast is er veel interesse in woningen met twee kamers, en in gelijkvloerse woningen.
Met ‘Alles op een rijtje’ wil Funda aandacht vestigen op het belang van het gebruiken van woonwensen bij de ontwikkeling van woningen. Bovendien wil Funda de makelaar positioneren als een lokale expert die als geen ander op de hoogte is van de regionale woonwensen. Het concept zal worden gepresenteerd op de PROVADA, waar Van Wijnen een presentatie zal geven over ‘Alles op een rijtje’.
Dit innovatieve woonconcept belooft een stap in de goede richting te zijn om de kloof tussen de vraag en het aanbod op de woningmarkt te overbruggen, en tegemoet te komen aan de diverse behoeften van woningzoekers in Nederland.

Bron: Vastgoed Actueel

Rate this post